Ποιες είναι οι μέθοδοι αποτρίχωσης;

Υπάρχουν 7 διαφορετικές μέθοδοι αποτρίχωσης, οι τρείς (Alexandritis, Nd Yag και διοδικό) είναι laser, ενώ οι υπόλοιπες 4 αποτελούν διαφορετικές τεχνικές. Ο γιατρός ανάλογα με την περιοχή που θα αντιμετωπιστεί, το χρώμα του δέρματος, τη φύση της τριχοφυΐας και τις ανάγκες σας θα καθορίσει το ποιά είναι για εσάς η καταληλλότερη μέθοδος. Πολλές φορές εφαρμόζονται και παραπάνω από μία μέθοδοι συνδυαστικά, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Μέθοδοι αποτρίχωσης

Μέθοδοι αποτρίχωσης1. Alexandritis

Πρόκειται για ένα από τα πλέον δυνατά laser και είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι θύλακες των τριχών βρίσκονται σε διαφορετικά βάθη. Σαρώνει μικρές περιοχές του δέρματος, είναι κατάλληλο για σκούρες τρίχες ενώ πρέπει το δέρμα να μην είναι μαυρισμένο ή πολύ σκούρο.

2. Nd Yag

Λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά σε περιπτώσεις όπου αποτυγχάνουν οι άλλες μέθοδοι, ενώ χρησιμοποιείται ακόμα και σε ευαίσθητα δέρματα, δέρματα με ευρυαγγείες ή και τους καλοκαιρινούς μήνες που το δέρμα είναι πιο μαυρισμένο με χρήση αντιλιακής προστασίας.

3. Διοδικό

Μπορεί να σαρώσει μεγάλες περιοχές σε μικρό χρόνο, γι’αυτό και είναι ιδανικό για πλάτη, πόδια κλπ. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μαυρισμένο ή πιο σκούρο δέρμα, ενώ είναι αποτελεσματικό και σε πιο βαθειές τρίχες.

4. Θερμική

Πρόκειται για μέθοδο που λειτουργεί με εναλασσόμενη θερμότητα. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε λευκά δέρματα και είναι κατάλληλη μέθοδος για όσους έχουν ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα, ακόμα και λευκές τρίχες.

μέθοδοι λέιζερ αποτρίχωσης

5. Παλμικό

Γίνεται με μηχάνημα που παράγει έντονο παλμικό φως. Η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι πολυχρωματική, σε αντίθεση με το laser που είναι μονοχρωματικό. Μπορεί να σαρώσει μεγάλες περιοχές γρήγορα και καθώς δίνει πολλά μήκη κύματος την ίδια στιγμή, μπορεί να φτάσει σε πολλά διαφορετικά βάθη ταυτόχρονα.

6. Ενζυμική

Εφαρμόζεται με ένα cocktail ενζύμων που δρα απευθείας στην τρίχα, σε όποιο στάδιο κύκλου ζωής και αν βρίσκεται. Χρησιμοποιείται είτε μεταξύ των συνεδριών με laser ώστε να αποδυναμωθούν περισσότερο οι θύλακες των τριχών, είτε πριν τις συνεδρίες laser για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

7. Ριζική αποτρίχωση με βελόνα

Γίνεται με διοχέτευση ηλεκτρισμού (ηλεκτρόλυση) στοχεύοντας απευθείας στη ρίζα της τρίχας και καταστρέφοντάς την. Είναι πιο χρονοβόρα μέθοδος και μπορεί κατά την εφαρμογή να αισθάνεστε ανεκτό πόνο, σε σχέση με τις παραπάνω μεθόδους που είναι σχεδόν ανώδυνες, ωστόσο είναι αποτελεσματική και με γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα. Ενδείκνυται κυρίως για το πρόσωπο και μικρές περιοχές, ενώ λειτουργεί αποτελεσματικά και για τις λευκές ή ξανθές τρίχες.

Γνωρίστε την μεθοδολογία μας

1 δωρεάν συνεδρία αποτρίχωσης στις μασχάλες χωρίς καμία δέσμευση και μια τριχοανάλυση για να ανακαλύψετε ποια μέθοδος αποτρίχωσης ταιριάζει στην δική σας επιδερμίδα.
Αποκτήστε την

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας σήμερα και κερδίστε μια δωρεάν συνεδρία!

Όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου και cookie regulations