Γιατί αποτρίχωση με laser;

Η τριχοφυΐα στα περισσότερα σημεία του σώματος, είναι κάτι που όλες οι γυναίκες, αλλά και αρκετοί άνδρες θέλουν να μειώσουν και να απαλλαγούν από αυτό. Από αισθητικής πλευράς, ένα δέρμα χωρίς περιττή τριχοφυΐα είναι πάντα πιο λείο, πιο απαλό και φαίνεται πιο φρέσκο και υγιές, δεν είναι όμως μόνο αυτό: H διαδικασία της αποτρίχωσης με τις συμβατικές μεθόδους (ξυράφι, κερί, κρέμες κ.α) είναι κάτι που εκτός από χρονοβόρο, πρέπει να γίνεται συνέχεια για όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ενώ προκαλεί πολύ συχνά και προβλήματα στο δέρμα, όπως θυλακίτιδες, ακμή, μολύνσεις, εγκαύματα και τραυματισμούς. Το Laser αποτελεί την πιο αποτελεσματική και εξελιγμένη μέθοδο αποτρίχωσης που αν γίνει σωστά έχει μόνιμα αποτελέσματα, απαλάσσοντας μια για πάντα όσους και όσες θέλουν να έχουν ένα όμορφο και υγιές δέρμα από την ενοχλητική τριχοφυία!
Αποτρίχωση με laser

Laser Αποτρίχωση


Τι είναι όμως το Laser;

To laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) πρωτοκατασκευάστηκε το 1960 και είναι ουσιστικά μια δέσμη φωτεινής ακτινοβολίας που παράγεται τεχνητά με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η φωτεινή αυτή ακτινοβολία για να παραχθεί χρειάζεται κάποια πηγή ενέργειας (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) αλλά και ένα φυσικό μέσο (αέριο, χρωστική, κρύσταλλο κ.α). Ανάλογα με το ποιό είναι το φυσικό μέσο για παραγωγή της δέσμης, το lazer αποκτά διαφορετικά χαρακτηριστικά και επιδρά με διαφορετικό τρόπο στους ιστούς και στο περιβάλλον.

Οι ιδιότητές του είναι οι εξής:

  1. Η ακτινοβολία του αποτελεί εστιασμένη μορφή ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο σημείο, σε αντίθεση με το κοινό φως που διαχέεται προς κάθε κατεύθυνση, γι’ αυτό και είναι πολύ ισχυρό. Η ενέργεια που έχει σε ένα τετραγωνικό εκατοστό είναι μάλιστα 360.000 φορές μεγαλύτερη από της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ με ειδικούς φακούς μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 1.000 ακόμη φορές!
  2. Τα κύματα φωτός που εκπέμπει κινούνται σε συμφωνία ενδυναμώνοντας το ένα το άλλο.
  3. Αποτελείται από ένα και μοναδικό κύμα φωτός, σε αντίθεση με το κοινό φως που αποτελείται από πολλά μήκη κύματος.
Η ενέργεια που παράγεται με το laser απορροφάται από το όργανο-στόχο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε θερμότητα, ενώ ακριβώς για αυτή του την ιδιότητα έχει χρησιμοποιηθεί εκτός από την Ιατρική, και στις μεταφορές, στη βιομηχανία και στην πολεμική βιομηχανία.
Γνωρίστε την μεθοδολογία μας
1 δωρεάν συνεδρία αποτρίχωσης στις μασχάλες χωρίς καμία δέσμευση και μια τριχοανάλυση για να ανακαλύψετε ποια μέθοδος αποτρίχωσης ταιριάζει στην δική σας επιδερμίδα.

Πότε ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην αποτρίχωση;

Η χρήση του laser σα μέθοδος αποτρίχωσης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, ενώ συγκεκριμένα το 1997 έλαβε και την έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και νωρίτερα στη δερματολογία για αντιμετώπιση υπερμελαγχρώσεων,  τατουάζ, ρυτίδων, καθώς και αγγειακών βλαβών.

Πώς επιδρά στον ανθρώπινο ιστό;

Το πώς απορροφάται και επιδρά στον ιστό του ανθρώπου εξαρτάται από το είδος του ιστού, το πόσο χρόνο αυτός εκτίθεται στο laser, την ισχύ της δέσμης αλλά και το μήκος κύματός της. Όταν εφαρμόζεται χειρουργικά οδηγεί είτε σε πήξη, όταν οι ιστοί θερμαίνονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη από τη θερμοκρασία βρασμού/εξαέρωσης είτε σε εξάχνωση, δηλαδή οι ιστοί εξαερώνονται, όταν θερμαίνονται σε θερμοκρασία πάνω από τη θερμοκρασία βρασμού/εξαέρωσης.

Πώς δρα στη διαδικασία αποτρίχωσης;

Το laser κάνει επιλεκτική φωτοθερμόλυση, δηλαδή επιλεκτική εξάλειψη του στόχου, χωρίς όμως να επηρεάζεται αρνητικά ο γύρω φυσιολογικός ιστός. Στην εφαρμογή του κατά της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, η δέσμη φωτός που παράγει επιδρά στο θύλακα της τρίχας, καταστρέφοντας σταδιακά τα κύτταρα στην περιοχή, τα οποία παράγουν τις νέες τρίχες. Όταν μάλιστα η τρίχα βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης κατά την οποία υπάρχει περισσότερη μελανίνης στο στέλεχός της, το laser προκαλεί υπερθέρμανση του θύλακά της τρίχας καταστρέφοντας το βολβό. Αν και ο θύλακας και ο βολβός της τρίχας καταστραφούν τότε δεν δεν αναπτύσσεται ξανά τριχοφυΐα στο σημείο. Με τη διαδικασία αυτή αρχικά οι τρίχες αραιώνουν και γίνονται πιο αδύναμες (χνούδι), μέχρι η παραγωγή και η ανάπτυξή τους να σταματήσει οριστικά. Τα μηχανήματα laser είναι πλέον πολύ εξελιγμένα και απευθύνονται σε όλους τους τύπους δέρματος και όλα τα είδη τριχοφυΐας, ενώ αν εφαρμοστούν σωστά δεν έχουν καμία ανεπιθύμητη ενέργεια στην επιδερμίδα.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας

Οι τρίχες έχουν 3 στάδια κύκλου ζωής:

Αναγένεση

Η φάση της αύξησης, όπου το τριχοθυλάκιο ενεργοποιείται δημιουργώντας νέα τρίχα

Καταγένεση

Η φάση κατά την οποία ο ρυθμός με τον οποίο η τρίχα αναπτύσσεται επιβραδύνεται, ουσιαστικά η φάση ηρεμίας)

Τελογένεση

Η φάση κατά την οποία ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας σταματάει και κατόπιν η τρίχα πέφτει.

Γιατί πρέπει να κάνω επαναληπτικές συνεδριες;

Στο τριχωτό της κεφαλής η φάση ανάπτυξης διαρκεί κάποια χρόνια, ωστόσο στα υπόλοιπα σημεία του προσώπου και του σώματος διαρκεί κάποιες εβδομάδες και ο ρθυμός ανάπτυξης των τριχών είναι πιο αργός. Η καλύτερη στιγμή για να «χτυπήσει» το laser τους θύλακες των τριχών και να τους καταστρέψει, είναι όταν αυτές βρίσκονται σε φάση αναγένεσης, καθώς τότε υπάρχει περισσότερη μελανίνη στο τριχοθυλάκιο που έχει ως αποτέλεσμα να απορροφάται μεγαλύτερη ενέργεια από τη δέσμη φωτός που εκπέμπεται στην περιοχή. Ωστόσο, πάντα το 80-85% των τριχών βρίσκονται στη φάση αναγένεσης και όχι όλες, καθώς το άλλο 10-15% βρίσκεται σε φάση καταγένεσης και ένα ποσοστό του 1-3% σε φάση τελογένεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τις τρίχες που θα «χτυπηθούν», να καταστραφούν οριστικά μόνο αυτές που βρίσκονται στη φάση αναγένεσης, ενώ οι υπόλοιπες θα ξαναβγούν μετά από κάποιο διάστημα. Για το λόγο αυτό, κάνουμε επαναληπτικές συνεδρίες ώστε να πετύχουμε την κάθε τρίχα όταν θα είναι στη φάση αναγένεσης οπότε και να καταστραφεί οριστικά.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας σήμερα και κερδίστε μια δωρεάν συνεδρία!

Όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου και cookie regulations